HomeBMTips Guna Aplikasi CARSOME untuk Beli Kereta Macam Pro!

Tips Guna Aplikasi CARSOME untuk Beli Kereta Macam Pro!

Ramai yang lebih selesa menggunakan aplikasi mudah alih untuk membeli pakaian, makanan, dan barangan keperluan harian. Dan sekarang, anda juga boleh membeli kereta terpakai secara dalam talian dengan mudah melalui aplikasi CARSOME. Menggunakan aplikasi kami, anda dapat menyemak harga dan keadaan kereta dengan mudah, membuat tempahan pandu uji pada bila-bila masa, serta membuat semakan proses pembelian kereta menggunakan telefon anda sahaja.

CARSOME ingin memberikan pengalaman membeli kereta terpakai yang mudah, pantas, dan selamat untuk anda. Oleh itu, di sini kami kongsikan beberapa tip berguna yang boleh membantu anda membeli kereta seperti seorang pakar menggunakan aplikasi CARSOME.

Artikel berkaitan: Boleh Beli Kereta Pakai App Je Dengan CARSOME? Biar Betul!

Tip 1: Gunakan Filter (Penyaring) untuk Dapatkan Paparan Kereta yang Anda Mahu

Apabila anda melancarkan aplikasi CARSOME, anda dapat melihat sehingga 30 jenama kereta yang tersedia untuk dipilih. Tapi, kalau anda nak lihat setiap kereta yang ada, pasti akan memakan masa yang lama kan?

tips beli kereta, app carsome filter

Gunakan fungsi “Filter” untuk saring paparan kereta mengikut keperluan anda, barulah senang nak pilih kereta! Ada pelbagai pilihan saringan yang disediakan di aplikasi CARSOME seperti harga kereta, jenis badan kereta, jenama dan model kereta, transmisi, warna, dan sebagainya. 

Tip 2: Susun Paparan Kereta Menggunakan Butang “Sort by

Selepas dah dapat paparan kereta yang anda mahu, gunakan fungsi “Sort by” untuk susun paparan kereta mengikut kriteria yang relevan dengan anda. Fungsi ini akan memudahkan lagi usaha anda untuk mencari kereta menggunakan aplikasi CARSOME.

tips beli kereta, sort by app carsome

Ada beberapa pilihan susunan yang boleh digunakan seperti harga, mileage, tarikh kereta ditambah, kereta baharu hingga kereta lama, dan sebagainya. Jika anda mengutamakan harga, anda boleh memilih susunan berdasarkan harga untuk mengetahui kereta dengan harga yang paling sesuai dengan bajet anda. Bagi yang ingin mencari kereta dengan mileage yang rendah, anda boleh menggunakan susunan berdasarkan mileage untuk mengutamakan kereta dengan mileage yang lebih rendah.

Tip 3: Simpan Kereta Kegemaran Anda Menggunakan “My Favorites”

Ternampak kereta yang menarik minat anda dalam aplikasi CARSOME? Fungsi “My Favorites” membolehkan anda menyimpan kereta tersebut dalam satu senarai yang mudah diakses. Anda hanya perlu klik pada butang berbentuk hati yang ada pada setiap kereta yang disenaraikan dalam aplikasi kami untuk menyimpannya ke dalam senarai kegemaran anda.

tips beli kereta, app carsome favorites

Dengan menyimpan kereta yang anda minat, ia boleh diakses dengan mudah dan anda boleh buat perbandingan antara kereta tersebut dengan kereta lain menggunakan satu skrin sahaja.

Tip 4: Dapatkan Notifikasi untuk Kereta yang Anda Mahu Melalui Fungsi “Notify Me When Available”

Tak jumpa kereta yang anda cari? Kemungkinan besar kereta tersebut telah dibeli oleh pelanggan lain atau ia belum disenaraikan di laman web atau aplikasi kami.

Jangan risau, aplikasi CARSOME mempunyai fungsi untuk menghantar notifikasi kepada anda sebaik sahaja kereta tersebut disenaraikan. Untuk jadi orang pertama yang akan dapat maklumat ini anda cuma perlu menekan butang “Notify Me When Available” dan isikan alamat emel anda.

tips beli kereta, app carsome notify me when available

Sebaik sahaja kereta yang anda mahu disenaraikan, kami akan menghantar emel kepada anda supaya anda boleh terus buat tempahan pandu uji untuk kereta tersebut!

Tip 5: Beli Kereta dengan Diskaun Tambahan Menggunakan Filter DEALS

Kalau anda nak tahu, semua kereta CARSOME Certified disenaraikan dengan harga tetap yang merangkumi bayaran cukai jalan, penukaran hak milik, dan juga insurans. Ini bermakna anda tidak perlu bimbang tentang sebarang kos tersembunyi yang tidak dijangka apabila membeli kereta dari CARSOME.

tips beli kereta, deals filter carsome app

Selain itu, dengan menggunakan filter DEALS, anda berpeluang untuk mendapatkan kereta terpakai berkualiti dengan diskaun tambahan yang ditawarkan melalui promosi terkini oleh CARSOME. Filter ini akan menyenaraikan kereta-kereta yang sedang ditawarkan dengan harga istimewa, promosi khas, atau pelbagai tawaran menarik lain yang disediakan oleh CARSOME.

Tip 6: Kira Bayaran Bulanan & Bayaran Insurans Menggunakan Kalkulator yang Disediakan

Apabila anda dah buat keputusan nak dapatkan kereta yang mana, anda boleh teruskan ke langkah seterusnya iaitu membuat kiraan bayaran bulanan dan juga bayaran insurans kereta menggunakan kalkulator yang disediakan dalam aplikasi CARSOME.

tips beli kereta, app carsome loan calculator

Kalkulator pinjaman kami membolehkan anda membuat anggaran bayaran bulanan dengan tepat dan mudah. Anda hanya perlu masukkan harga kereta, tempoh pinjaman, bayaran pendahuluan, dan anggaran kadar faedah untuk menerokai pilihan pembiayaan bulanan yang sesuai dengan bajet anda.

tips beli kereta, app carsome insurance calculator

Satu lagi perkara penting yang perlu diambil kira sebelum membeli kereta adalah bayaran premium insuran yang perlu disediakan. Kalkulator insurans kami boleh digunakan untuk mendapatkan anggaran premium insurans dengan mengisi jenama dan model kenderaan, lokasi, jenis perlindungan, dan sejarah pemanduan anda.

Dengan menggunakan kalkulator pinjaman dan kalkulator insurans kami, anda boleh membuat penilaian mengenai kos pemilikan kereta secara menyeluruh untuk buat pilihan yang paling tepat semasa membeli kereta.

Sebenarnya, ada banyak fungsi yang boleh anda gunakan dalam aplikasi CARSOME untuk memudahkan lagi pengalaman anda membeli kereta bersama kami. Selain daripada apa yang disenaraikan di atas, anda juga boleh menggunakan aplikasi CARSOME untuk menjual kereta anda, menempah janji temu servis kereta, memperbaharui insurans kereta, dan membuat permohonan pra-pinjaman kereta.

buy a car malaysia sell a car malaysia

Jadi, jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan kereta pramilik berkualiti dengan cara yang lebih cepat, efektif, dan selamat hanya dengan menggunakan telefon anda sahaja. Muat turun aplikasi kami secara percuma hari ini dan bawa pulang kereta idaman anda sekarang!

Artikel ini telah dihasilkan dengan bantuan Kecerdasan Buatan (AI) melalui panduan naratif yang jelas daripada penulis kami yang berbakat. Kami harap anda gembira membacanya!

Haziq Asyraf
Haziq Asyraf
A self-proclaimed foodie and gamer whose passion for food and games has recently extended to cars.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular