HomeBMCARSOME Certified: Taraf Baharu Pembelian Kereta Pramilik

CARSOME Certified: Taraf Baharu Pembelian Kereta Pramilik

Kereta CARSOME Certified adalah kebanggaan kami – ia merupakan kereta berkualiti yang telah dibaik pulih untuk mencapai taraf baharu dalam memberikan keselamatan melebihi taraf, keselesaan sepenuhnya, dan estetik yang dibaik pulih bagi kereta terpakai, yang dikendalikan oleh pakar.

CarsomeCertified BM

Kebimbangan dalam pembelian kereta terpakai secara tradisional dapat dielakkan dengan adanya proses pembelian CARSOME Certified yang menyeluruh, bukan sahaja ia adalah sebagai penanda aras kualiti, ia juga memudahkan proses pembelian dan menjamin ketenangan fikiran.

Kami bertekad untuk mewujudkan ekosistem kereta terpakai yang lebih baik dalam setiap aspek. Itulah sebabnya CARSOME Certified sentiasa bersama anda dalam setiap langkah pembelian daripada memilih sehingga memandu kereta idaman anda, bagi menjamin kepercayaan dengan jaminan ketelusan disertakan dengan pelbagai pilihan.

Kereta Berkualiti Yang Dijamin Lulus Pemeriksaan 175-Titik & Proses Pembaikpulihan CARSOME Certified

Jaminan kualiti bagi kereta pramilik CARSOME Certified kami bermula dari pemeriksaan 175-titik yang ketat bagi mengenal pasti kereta yang terbaik, diikuti dengan Proses Pembaikpulihan CARSOME Certified di mana kereta yang telah lulus pemeriksaan akan dibaik pulih bagi memastikan ia beroperasi dengan baik.

 • 175-Titik Pemeriksaan: Kami memastikan kereta bebas daripada kerosakan akibat banjir dan juga kemalangan teruk.
 • Proses Pembaikpulihan CARSOME Certified: Selepas pemeriksaan 175-titik dilakukan, kereta kemudiannya dihantar ke CARSOME Certified Lab kami, di mana Proses Pembaikpulihan CARSOME Certified dimulakan, dengan gabungan data dan teknologi, pengetahuan automotif, serta juruteknik yang mahir dan berpengalaman untuk menaikkan taraf kualiti bagi kereta pramilik.

Proses Pembaikpulihan CARSOME Certified

Langkah 1 Pemilihan Yang Ketat Hanya kereta yang telah lulus pemeriksaan 175-titik yang ketat sahaja akan dipilih dan dihantar ke CARSOME Certified Lab.
Langkah 2 Pembaikan Mekanikal & Am
 • Dengan pembaikan mekanikal dan am, taraf keselamatan antarabangsa akan dipatuhi untuk memastikan kereta CARSOME Certified dapat beroperasi dalam keadaan yang optimum, manakala peralatan seperti Onboard Diagnostic Scanner (ODS) digunakan untuk mengesan dan menservis bahagian elektronik kereta untuk memastikan ciri-ciri keselamatan utama berfungsi dengan baik. 
 • Kami juga melangkaui taraf keselamatan global untuk bunga tayar (kedalaman mestilah lebih daripada 2.2mm, taraf global ditetapkan pada 1.6mm) dan ketebalan pad brek (mesti lebih dari 4mm, taraf global ditetapkan pada 3mm).
Langkah 3 Badan & Cat
 • Kesan calar dan lekuk ditanda mengikut kriteria yang ketat untuk menentukan sama ada sebarang penyemburan cat diperlukan pada panel badan kereta. Hanya cat OEM yang berkualiti akan digunakan, bersama dengan 3 langkah pembetulan cat yang berprestasi tinggi.
 • Penggilapan juga dilakukan dengan menggunakan lapisan lilin pelindung untuk kemasan yang licin.
Langkah 4 Perincian Sentuhan terakhir melibatkan cucian bahagian luaran yang meliputi ruangan enjin serta bahagian dalaman secara menyeluruh. 
Langkah 5 Semakan Kawalan Akhir
 • Pemeriksaan teknikal CARSOME Certified Lab yang menyeluruh dilakukan selepas pembaikpulihan selesai dijalankan. 
 • Setiap bahagian penting akan diperiksa untuk memastikan ia mematuhi kriteria ketat agar semua kereta CARSOME Certified menjaminkan keselamatan melebihi taraf, keselesaan sepenuhnya, dan estetik yang dibaik pulih. 

Kami Menjanjikan Ketenangan Fikiran

Selain memastikan kualiti kereta CARSOME Certified, kami juga berusaha untuk memberi anda ketenangan fikiran. Inilah sebabnya setiap kereta CARSOME Certified didatangkan dengan perkara berikut:

 • Jaminan pulangan wang lima hari: Jika berubah fikiran, anda boleh mendapatkan pulangan wang dalam masa lima hari. 
 • Waranti satu tahun: Kami yakin dengan kereta kami dan akan memberi anda tambahan waranti sehingga satu tahun. 

Ketelusan Sepenuhnya & Tiada Bayaran Tersembunyi

Kereta CARSOME Certified memberikan anda keyakinan dalam pembelian kereta pramilik. Ini kerana, apa yang anda lihat di laman web adalah benar dan tepat. Harga yang dipaparkan adalah tetap tanpa sebarang bayaran tersembunyi kerana ia telah merangkumi cukai jalan, bayaran Puspakom, bayaran pemprosesan pinjaman, dan bayaran pemindahan hak milik. 

Laporan pemeriksaan 175-titik yang lengkap dan paparan kereta secara 360 darjah yang tiada suntingan digital juga disediakan agar anda dapat melihat bahagian dalaman dan luaran kereta secara teliti terlebih dahulu. Tiada kompromi dalam memastikan ketelusan bagi kami.

Ini bermakna, anda boleh memeriksa kereta yang anda mahu di mana sahaja sebelum anda memandu uji kereta tersebut.

Pelbagai Pilihan Kereta Untuk Anda

Memiliki kereta idaman anda kini lebih mudah dengan CARSOME . Terdapat pelbagai pilihan, sehingga 30 jenama kereta pramilik yang sesuai bagi setiap gaya hidup.

Jadi, pilih dan tempah kereta idaman anda di laman web atau aplikasi mudah alih kami. Konsultan Carsome kami juga bersedia untuk membantu anda di Experience Center kami jika anda mahukan lebih pendekatan.

Kereta yang disenaraikan di CARSOME

Selain itu, janji temu bagi pandu uji boleh dilakukan sepanjang minggu di Experience Center kami. Tambahan pula, anda boleh memilih panggilan video bagi melihat kereta idaman anda secara maya di rumah.

Sebaik sahaja pembayaran diselesaikan, anda boleh memilih penghantaran kereta ke rumah* atau anda juga boleh mengambilnya di CARSOME Experience Center yang berdekatan.

Beli Kereta Idaman, Dengan Cara Yang Anda Mahu 

Dengan CARSOME , membeli kereta pramilik berkualiti adalah sangat mudah. Dengan hanya beberapa langkah, anda boleh memiliki kereta CARSOME Certified.

 • Tempah kereta dengan bayaran tempahan yang boleh dipulangkan: Layari senarai kereta dalam talian kami di carsome.my/buy-car untuk mencari kereta yang anda mahu dan tempah dengan bayaran tempahan yang boleh dipulangkan sepenuhnya. Bayaran tempahan dapat memastikan kereta idaman anda tidak jatuh ditangan pelanggan lain. Jadi, kami menggalakkan pelanggan untuk menempah kereta terlebih dahulu.
 • Pandu uji: Dengan menghantar butiran anda secara dalam talian, Konsultan CARSOME akan menghubungi anda untuk mengesahkan butiran dan mengaturkan pandu uji di CARSOME Experience Center berhampiran anda.
 • Pengambilan kereta: Setelah anda memutuskan kereta yang ingin dibeli, kami akan menguruskan semua kertas kerja bagi pihak anda. Pelbagai kaedah pembayaran juga boleh dilakukan. Setelah itu, anda boleh mengambil kereta anda di Experience Centre berdekatan ataupun memilih penghantaran kereta terus ke rumah anda*.

Akhir sekali, anda tidak perlu risau tentang sebarang kertas kerja yang perlu diselesaikan dalam proses pembelian kereta kerana kami akan menguruskannya untuk anda. Dengan cara ini, anda tidak perlu berurusan dengan pihak-pihak lain dan pergi ke pelbagai lokasi. Kami juga akan menyelesaikan semua prosedur termasuk permohonan pinjaman, pertukaran hak milik kereta, dan juga permohonan cukai jalan bagi memastikan proses pembelian anda berjalan dengan lancar. 

Jadi, jika anda sudah bersedia untuk merasai pengalaman kereta CARSOME Certified, kami sedia untuk membantu. Tempah kereta idaman anda di carsome.my hari ini dan nikmati kereta pramilik yang dipercayai berkualiti. 

Artikel Berkaitan: CARSOME Certified Lab: Beginilah Cara CARSOME Membaik Pulih Kereta Pramilik

*Tertakluk pada terma & syarat.

Haziq Asyraf
Haziq Asyraf
A self-proclaimed foodie and gamer whose passion for food and games has recently extended to cars.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular