HomeBMDaripada Beli Motor, Baik Beli Axia E Spec Dengan Harga RM22,000!

Daripada Beli Motor, Baik Beli Axia E Spec Dengan Harga RM22,000!

Perodua menyasarkan untuk mencapai 1,500 unit jualan bagi Perodua Axia E 2023 mereka yang baru dilancarkan pada harga RM22,000 – RM2,000 lebih murah daripada versi sebelumnya. Harga yang sangat berpatutan ini telah ditetapkan untuk menarik minat pemilik motosikal yang mahu memiliki sebuah kereta. Mereka hanya memerlukan sekitar RM300 untuk membayar ansuran bulanan bagi Perodua Axia model permulaan ini!

Dengan rekaan yang sama seperti model Perodua Axia yang terdahulu, model ini akan dijual bersama Perodua Axia yang baharu dan ia akan disenaraikan sebagai varian asas. Kalau lihat bahagian dalamnya, ia nampak sama seperti kereta yang digunakan di sekolah memandu.

Artikel berkaitan: Ulasan Perodua Axia 1.0 AV 2023 Daripada Geng WapCar

Bagi anda yang mahu membeli motosikal di bawah 250cc, anda mungkin akan memerlukan pinjaman kredit dengan kadar faedah setinggi 10 peratus. Walau bagaimanapun, jika skor kredit anda tidak cukup baik untuk mendapatkan pinjaman, anda mungkin perlu menggunakan ‘loan kedai’, yang biasanya datang dengan kadar faedah yang lebih tinggi.

Ini akan menjadikan bayaran ansuran bulanan bagi motor tersebut menjadi agak tinggi, biasanya lebih kurang RM300 hingga RM400.

Menurut Dato Seri Zainal Abidin Ahmad, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, berdasarkan perbincangan mereka dengan institusi kewangan tempatan, mereka mendapati bahawa hanya RM300 sebulan diperlukan untuk memiliki Perodua Axia E baharu, jumlah sama yang perlu dibayar jika anda mahu memiliki sebuah motosikal baharu.

Beliau turut menambah yang Perodua Axia E ini akan memberi pemilik motosikal peluang untuk memiliki kereta baharu. Ini merupakan sebahagian daripada objektif asal Perodua untuk menyediakan kenderaan mampu milik dan berkualiti tinggi untuk rakyat Malaysia.

Kos pemilikan bukanlah satu-satunya faktor yang perlu dipertimbangkan semasa membeli motor kapcai atau skuter kecil sebagai pengangkutan. Namun, harga Perodua Axia E yang lebih rendah akan menjadikan pemilikan kereta lebih mudah bagi pemilik motosikal yang mahukan keselamatan dan keselesaan yang boleh didapati dengan kereta baharu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AutoBuzz.my (@autobuzzmy)

 Dalam dua hingga tiga bulan akan datang, Perodua akan memantau pembelian Perodua Axia E yang melibatkan pemilik motosikal. Jika mereka mendapati terdapat permintaan yang baik, mereka mungkin mempertimbangkan untuk menawarkan diskaun atau tawaran istimewa kepada pemilik motosikal yang ingin membeli Perodua Axia E pada masa hadapan.

Tempahan untuk Perodua Axia E 2023 baharu telah dibuka bermula 15 Jun 2023 di semua bilik pameran Perodua, dan anda boleh membuat tempahan dengan bayaran berjumlah RM100.

Jika anda sedang mencari Perodua Axia terpakai yang berkualiti pada harga berpatutan, layari carsome.my atau muat turun aplikasi kami hari ini!

Artikel berkaitan: Kenapa Anda Patut Beli Perodua Axia Terpakai Generasi Pertama Sebagai Kereta Pertama?

Artikel ini diadaptasikan daripada artikel ‘Now Cheaper than Before, Can the 2023 Perodua Axia E Tempt More Motorcycle Owners to Switch Over’ yang telah diterbitkan di WapCar.my dengan bantuan Kecerdasan Buatan (AI) melalui panduan naratif yang jelas daripada penulis kami yang berbakat. Kami harap anda gembira membacanya!

Haziq Asyraf
Haziq Asyraf
A self-proclaimed foodie and gamer whose passion for food and games has recently extended to cars.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular