HomeBMDari Awal Hingga Akhir: Langkah Membeli Kereta Terpakai Dengan CARSOME

Dari Awal Hingga Akhir: Langkah Membeli Kereta Terpakai Dengan CARSOME

Kami faham membeli kereta terpakai adalah satu pengalaman yang menakutkan disebabkan kaedah tradisional yang penuh dengan ketidakpastian disebabkan oleh bayaran tersembunyi, transaksi yang tidak jujur, dan proses yang tidak telus.

Berikut merupakan punca mengapa kami di CARSOME telah mencipta cara baharu untuk membeli kereta terpakai yang dapat memberikan anda ketenangan fikiran yang anda perlukan. Terdapat sehingga 30 jenama kereta terpakai berkualiti dalam inventori kami yang pasti dapat memenuhi apa sahaja keperluan anda.

Dengan kereta CARSOME Certified kami, anda dijamin akan mendapat kereta terpakai berkualiti yang telah lulus pemeriksaan 175-titik yang ketat dan bebas daripada kemalangan dan kerosakan rangka, kebakaran, dan banjir. Selain itu, semua kereta CARSOME Certified juga telah dibaik pulih secara profesional sebelum disenaraikan di laman web kami.

Kenapa Perlu CARSOME Je Lah?

Kereta CARSOME Certified kami merupakan  piawaian tertinggi dalam kalangan kereta terpakai. Ini kerana, setiap kereta yang kami senaraikan telah diperiksa dengan teliti dan kereta CARSOME Certified juga disertakan dengan CARSOME Promise. 

Inilah CARSOME Promise kami:

  • Pemeriksaan 175-Titik: Seperti yang telah kami nyatakan, setiap kereta CARSOME Certified telah lulus pemeriksaan yang teliti untuk memastikan ianya bebas dari kemalangan dan kerosakan rangka, kebakaran, dan banjir.
  • Jaminan pulangan wang lima hari: Jika anda membeli kereta terpakai dari CARSOME dan ia tidak menepati keperluan anda, pulangkannya kepada kami dalam masa lima hari untuk dapatkan bayaran balik penuh, tanpa sebarang soalan!
  • Waranti satu tahun: Untuk ketenangan fikiran anda, kami akan memberi anda perlindungan untuk tahun pertama pembelian anda.
  • Harga tetap: Harga yang dipaparkan di laman web kami adalah harga yang anda perlu bayar, tanpa sebarang caj tersembunyi.

Berikut adalah langkah mudah yang boleh anda lakukan untuk membeli kereta terpakai berkualiti dengan CARSOME.

Langkah 1: Cari Kereta Idaman Anda

Pertama sekali, apabila memilih kereta, anda mesti sudah ada ciri-ciri kereta yang anda mahukan – kereta enam tempat duduk mungkin? Atau mungkin sebuah sedan. Laman web kami dilengkapi dengan sistem tapisan di mana anda boleh menngecilkan skop carian kenderaan anda mengikut jenis badan kereta, jenama dan model, tahun buatan, bajet, dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, jika anda masih belum membuat keputusan tentang kereta apa yang anda mahu, anda boleh lihat kereta-kereta yang telah kami senaraikan di dalam laman web kami mengikut keselesaan anda di mana-mana sahaja anda berada!

Selain itu, setiap kereta yang disenaraikan dalam laman web kami disertakan dengan laporan pemeriksaan dan baik pulih yang terperinci agar anda mendapat ketelusan yang penuh untuk kereta yang anda beli.

Sementara itu, kami juga menyertakan gambar-gambar yang jelas untuk bahagian luaran dan dalaman bagi kereta yang kami senaraikan, manakala bagi kereta yang terpilih, ia juga disertakan dengan pandangan 360 darjah agar anda dapat melihat sepenuhnya keadaan sebenar kereta tersebut.

Langkah 2: Buat Tempahan

Sekarang, tiba masanya untuk membuat tempahan. Sebaik sahaja anda sudah memilih kereta yang menarik minat anda, klik sahaja butang “Get Started” yang tertera di laman web kami. Di sini, anda boleh memilih salah satu daripada pilihan berikut:

  • Jadualkan pandu uji percuma: Jadualkan pandu uji di CARSOME Experience Center pilihan anda atau anda juga boleh memilih untuk melakukan pandu uji di rumah anda sendiri. Konsultan CARSOME kami akan menghubungi anda untuk mengesahkan janji temu anda. Hanya masukkan butiran anda dan pilih sama ada sesi pagi (9am hingga 1pm) atau sesi petang (1pm hingga 5pm). Butiran lokasi akan disenaraikan pada halaman tempahan janji temu. Kami akan menghubungi anda selepas janji temu dibuat.
  • Buat tempahan untuk kereta yang anda mahu: Bayar yuran yang boleh dipulangkan sepenuhnya dan kami akan simpan kereta tersebut untuk anda selama lima hari.
  • Hubungi kami: Anda juga boleh boleh bercakap dengan Konsultan CARSOME jika anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang proses pembelian atau mengenai kereta tersebut.

Langkah 3: Beli Kereta

Sudah tiba masanya untuk membuat keputusan. Pada peringkat ini, anda mungkin sudah melihat kereta tersebut, sudah selesai memandu uji, dan akhirnya akan membuat pembelian. Sepanjang perjalanan anda hingga ke tahap ini, Konsultan CARSOME akan sentiasa bersama anda untuk setiap langkah.

Untuk membuat pembelian, anda perlu berhubung dengan Konsultan CARSOME yang akan membimbing anda dan menguruskan semua kertas kerja – ya betul, kami akan uruskan semua hal yang rumit untuk anda. Kami akan membantu anda untuk menguruskan sebarang permohonan dan pemprosesan pinjaman, serta mengendalikan penghantaran kereta anda. Anda boleh memilih untuk mengambil kereta anda di CARSOME Experience Center atau penghantaran terus ke rumah anda.

Dan anda sudah selesai!

Bersedia untuk Alami Cara Baharu Membeli Kereta

Di CARSOME, kami menjadikan pembelian kereta semudah membeli barangan harian dalam talian. Kami mahu anda mempunyai kemudahan, ketelusan, dan ketenangan fikiran apabila anda membeli kereta daripada kami – semuanya hanya di hujung jari anda.

Seperkara lagi, jika anda mendapati bahawa kereta yang anda beli kurang sesuai dengan anda setelah dipandu milik, anda boleh memulangkannya dalam masa lima hari untuk mendapatkan bayaran balik penuh, tanpa sebarang soalan.

Jadi, layari carsome.my atau muat turun aplikasi kami hari ini dan dapatkan kereta idaman anda sekarang!

Haziq Asyraf
Haziq Asyraf
A self-proclaimed foodie and gamer whose passion for food and games has recently extended to cars.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular