Beli Kereta

Honda

Jazz

Semua Negeri
Pilih lokasi anda di sini
58 result

Hubungi Saya

Apabila kereta pilihan saya berada berdasarkan

Honda & Jazz Edit

Honda Jazz Second Hand di Malaysia

Honda Jazz adalah sebuah model kereta yang dikeluarkan oleh syarikat Honda yang diperkenalkan pertama kali pada tahun 2001. Sejak itu ia telah menjadi salah satu model yang popular di pasaran. Model ini menarik perhatian ramai dengan reka bentuknya yang unik dan praktikal. Honda Jazz second hand menawarkan ruang dalaman yang luas, mesin yang cekap, dan prestasi pemanduan yang lancar.

Walau bagaimanapun, model ini telah pun dihentikan pengeluarannya dan model terbaharu merupakan model tahun 2021. Sejak pengenalan pertama kali hingga kini, Honda Jazz telah menjalani beberapa peningkatan dan inovasi untuk memenuhi keperluan pengguna semasa. Ia terus menjadi pilihan utama bagi mereka yang mencari kereta kompak yang selesa, praktikal, dan berprestasi tinggi.

Varian Honda Jazz 

Honda Jazz merupakan salah satu model kereta yang popular di Malaysia. Dilancarkan pada tahun 2001, Honda Jazz telah menjadi pilihan ramai pengguna kereta di negara ini. Terdapat pelbagai varian Honda Jazz ada dijual di Malaysia. Antaranya: 

 • Honda Jazz 1.5 S

 • Honda Jazz 1.5 E

 • Honda Jazz 1.5 V 

 • Honda Jazz 1.5 Hybrid 

Spesifikasi Honda Jazz

Berikut merupakan spesifikasi bagi Honda Jazz: 

Enjin 

 • 1.5L 4 silinder SOHC i-VTEC (120 PS, 145 Nm)

 • 1.5L 4 silinder DOHC i-VTEC + motor elektrik (131 PS, 170 Nm)

Transmisi 

 • CVT 

 • Klac berkembar 7 kelajuan 

Itulah beberapa spesifikasi utama mengenai Honda Jazz di Malaysia. Model ini menawarkan kombinasi prestasi, efisiensi bahan api, dan ruang dalaman yang luas, menjadikannya pilihan yang popular di kalangan peminat kereta Honda.

Apakah warna yang ada bagi Honda Jazz? 

Honda Jazz adalah salah satu model kereta yang popular di Malaysia. Pelbagai warna tersedia bagi kereta Honda Jazz di pasaran tempatan. Warna-warna yang biasa terdapat termasuklah putih, hitam, perak, biru dan merah.

Berbaloi ke beli Honda Jazz Second Hand?

Honda Jazz adalah salah satu model kereta yang popular di Malaysia, dan banyak individu mencari Honda Jazz terpakai untuk dibeli. Dengan harga yang lebih berpatutan berbanding kereta baharu, membeli Honda Jazz terpakai dan lama dapat menjadi pilihan yang bijak bagi sesetengah pembeli.

Apakah ciri-ciri keselamatan yang ada pada Honda Jazz?

 • Beg udara hadapan berkembar, sisi, dan tirai sisi. 

 • Brek ABS & AEB

 • Sistem kawalan kestabilan elektronik (ESC) 

 • Sistem amaran lencongan lorong (LDW) 

 • Honda Sensing 

 • Sistem bantu daki 

 • Traction control 

 • Brake Assist 

 • Sistem amaran titik buta 

 • Sistem amaran belakang 

Jika anda berminat untuk membeli kereta Honda Jazz second hand, pastikan anda melakukan ujian pemanduan untuk menguji prestasi enjin dan komponen lain seperti sistem brek, dan suspensi. Perhatikan juga tanda-tanda kerosakan atau kecacatan pada badan kereta.

Di mana saya boleh membeli kereta Honda Jazz second hand? 

Anda boleh membeli kereta Honda Jazz second hand di mana-mana pusat jualan kereta terpakai. Tetapi, anda juga boleh membeli kereta Honda Jazz second hand di CARSOME kerana kualiti kereta yang lebih terjamin beserta dengan pelbagai promosi yang boleh menjimatkan perbelanjaan anda. 

Sebelum membuat pembelian, anda melakukan pemeriksaan menyeluruh ke atas kereta tersebut termasuklah keadaan kenderaan. Juga pastikan untuk menjalankan ujian pemanduan bagi memastikan prestasi serta keadaan keseluruhan kereta berada dalam keadaan baik.

Harga Honda Jazz Second Hand di Malaysia 

Berapakah harga Honda Jazz 2021?

Harga Honda Jazz second hand akan bergantung kepada umur dan keadaan kereta tersebut. Kereta yang lebih baru dengan kondisi baik cenderung memiliki harga yang lebih tinggi berbanding dengan kereta yang lebih lama atau mempunyai masalah mekanikal.

Anggaran harga Honda Jazz second hand

 • Honda Jazz 1.5 S: RM45,000 - RM55,000

 • Honda Jazz 1.5 E: RM50,000 - RM65,000

 • Honda Jazz 1.5 V: RM60,000 - RM75,000

 • Honda Jazz 1.5 Hybrid: RM70,000 - RM85,000 

Kalkulator Pinjaman dan Bayaran Bulanan Honda Jazz Second Hand

Gunakan kalkulator pinjaman beli kereta kami untuk mengira kadar bayaran bulanan kereta Honda Jazz second hand dan buat pilihan varian Honda Jazz yang manakah yang sesuai dengan bajet anda. 

Kos Servis & Penyelenggaraan Kereta Honda Jazz

Di manakah boleh saya servis Honda Jazz second hand?

Anda boleh menghantarkan kereta Honda Jazz anda untuk diservis atau dibaiki di pusat servis bertauliah Honda di seluruh Malaysia.

Jika waranti kereta Honda Jazz anda telah tamat, anda boleh hantarkan kereta anda ke Pusat Servis CARSOME untuk diservis atau dibaiki bagi apa-apa kerosakan enjin dan mekanikal.

Berapakah kadar cukai jalan Honda Jazz? 

Cukai jalan kereta adalah berdasarkan kapasiti enjin dan juga jenis kenderaan. Kadar cukai jalan bagi Honda Jazz 1.5 untuk kegunaan peribadi adalah RM90. 

Berapakah harga insurans kereta Honda Jazz? 

Sebelum memilih insurans, penting untuk membuat kajian terperinci mengenai syarikat insurans yang berbeza dan polisi yang mereka tawarkan. Pastikan bahawa polisi insurans meliputi perlindungan yang mencukupi seperti perlindungan daripada kehilangan atau kerosakan akibat kemalangan, kecurian, kebakaran dan lain-lain risiko.

Insurans kereta ditentukan berdasarkan jenis pemilikan, jenis perlindungan pilihan, Diskaun Tanpa Tuntutan (NCD), lokasi, dan juga kapasiti enjin. 

Contohnya, anggaran harga insurans bagi Honda Jazz 1.5 S 2021 ialah RM2,560* untuk setahun. 

Kenapa anda perlu beli Honda Jazz second hand daripada CARSOME? 

Kesemua kereta CARSOME Certified terjamin kualitinya kerana telah melalui pemeriksaan ketat 175-titik serta dibaik pulih secara profesional. Selain itu, setiap Honda Jazz second hand juga mempunyai harga tetap tanpa bayaran tambahan, jaminan pulangan tunai 5 hari, dan juga waranti satu tahun.